• slide

Website Museum Nagele

Museum Nagele kreeg in 2015 een nieuwe website. Inmiddels is deze in 2018 voorzien van een nieuw content management systeem en diverse modulen. De website beschikt vanuit dit systeem over blog, agenda en gallerie modullen waarmee vrijwilligers van het museum zelf nieuwe items en uiteraard eindeloos pagina's kunnen plaatsen. Omdat een grote groep gebruikers 50 plus is, heeft de website de traditionele opmaak gehouden van de website uit 2015.

Museum Nagele draait geheel op de inzet van vrijwilligers. Het museum is vier dagen in de week geopend en verteld het bijzondere ontstaansgeschiedenis van het dorp. Nagele is namelijk geheel in één keer ontstaan vanaf de tekentafel van beroemde architecten als Rietveld, Bakema en van Eyck. Het groenplan heeft o.a. vorm gekregen na ideeën van Mien Ruys.

De website die het museum nu heeft wordt ook geheel door vrijwilligers onderhouden. Wat een aardig omvangrijke klus is gezien de hoeveelheid informatie de website herbergt. Daarom is het gebouwd op een gebruiksvriendelijke en intuïtief te gebruiken content management systeem. Desondanks is het systeem voorzien van veel modulen.

zoekfunctie museumnagele.nl

Om bezoekers van extra gebruikersgemak te voorzien - binnen de omvangrijke archieven op de site - is er een zoekfunctie op een prominente plek geïntegreerd in het ontwerp.

Het museum organiseerd vier keer per jaar een wisselexpositie. Tijdens deze expositie is er veelal, gelijke een gallerie, de mogelijkheid om werken aan te schaffen. Op de site zijn de diverse wisselexposities van nu tot in het heden terug te vinden.

Website navigatie archief